Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014 - 2020 - PODPROGRAM 2016 – efekty

Utworzono dnia 24.08.2017
Czcionka:

PODPROGRAM 2016 – efekty

1. W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017  OOśrodek Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej współpracował z Bankiem Żywności we Wrocławiu.


2. Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.


3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 1100  osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.


4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
     -   54,142  ton żywności;
      - 7700 paczek żywnościowych;

5. W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy  łącznie w 3 warsztatach edukacyjnych, w których wzięło 105 osób.


6. Rodzaje warsztatów:
• Ekonomiczne - 6 spotkań  dla  93 uczestników
• Żywieniowe – 6 spotkań dla 74 uczestników
• Kulinarne - 6 spotkań  dla 77 uczestników

Pogoda

Zegar

Kalendarium

Wrzesień 2017
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

...

Imieniny

Licznik odwiedzin:

W tym tygodniu: 13

W poprzednim tygodniu: 167

W tym miesiącu: 700

W poprzednim miesiącu: 549

Wszystkich: 8398