Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. 1-go Maja1,
57-500 Bystrzyca Kłodzka
tel:/074/ 811-02-66 fax /074/ 811-17-85
www.opsbystrzyca.pl
e-mail: ops@bystrzycaklodzka.pl
NIP 881-12-62-732 REGON 005810956
________________________________________________________________________________
Bystrzyca Kłodzka, 01.12.2022 r.
ZAPYTANIE OFERTOWE 03.2022
I. Nazwa oraz adres Zamawiającego:
Ośrodek Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej, ul. 1-go Maja 1. 57-500 Bystrzyca Kłodzka
tel. 748110266, e-mail: ops@bystrzycaklodzka.pl oraz http://www.ops.bystrzycaklodzka.biuletyn.net/
II. Podstawa prawna zamówienia
Na podstawie art. art. 2 ust. 1 pkt 1 ustawy z dnia 11 września 2019 r. Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2022 r. poz.1710 . tj.) oraz art. 36 pkt 2 lit j, art. 48 b ust 2 ustawy z dnia 12 marca 2004 roku o pomocy społecznej (Dz.U. 2021 poz. 2268 tj.) zwracam się z zapytaniem ofertowym na:
III. Przedmiot zamówienia:
Przygotowanie i wydanie posiłku w następujących ilościach:
- około 20 jednodaniowych gorących posiłków dziennie (zupa lub drugie danie: tj. 2 x w tygodniu zupa z wkładką i 5 x w tygodniu drugie danie) do spożycia na miejscu. Podana liczba jest wielkością szacunkową.
IV. Opis przedmiotu zamówienia:
1.) Ilości posiłków wynikać będzie z potrzeb świadczeniobiorców i może ulec zmianie w ciągu roku.
2.) Posiłki powinny zostać przygotowane i dostarczone w gotowej postaci zgodnie z zasadami prawidłowego żywienia, zasadami systemu HACCP, zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. 2022 poz. 2132) z uwzględnieniem założeń zdrowej diety.
-
Oferent jest zobowiązany do: a) stosowania różnorodności produktów, b) stosowania się do sugestii i uwag Zamawiającego w zakresie planowania jadłospisów i doboru produktów, c) dostarczania potraw przy zachowaniu odpowiedniej jakości i temperatury: gorące zupy, gorące drugie dania.
-
Wartość kaloryczna obiadu powinna być zgodna z normami obiadowymi dla osób dorosłych i uwzględniać rację pokarmową dla osób dorosłych przy zachowaniu minimalnej gramatury.
-
Wykonawca odpowiada za normy żywieniowe.
-
Wykonawca nie będzie mógł zastąpić gorącego posiłku suchym prowiantem bez uprzedniej zgody Zamawiającego.
-
Posiłki zostaną przygotowane dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej wyłącznie staraniem i na wyłączny koszt Wykonawcy zamówienia.
-
Wykonawca przy wydawaniu posiłków powinien przestrzegać zaleceń sanitarnych.
-
Wykonawca zapewnia lokal, w którym będą wydawane posiłki, który spełnia normy techniczne, wymogi sanitarno-higieniczne oraz posiada odpowiednie wyposażenie umożliwiające należytą realizację przedmiotu zamówienia,
-
Przygotowywanie posiłków powinno odbywać się w lokalu z odpowiednim zapleczem, w którym prowadzona jest działalność związana z żywieniem, a Wykonawca powinien mieć stosowne pozwolenia, umowy, zgodnie z wymogami przepisów prawa.
V. Termin realizacji zamówienia:
Od poniedziałku do piątku, soboty, niedziele i święta. w okresie od 01.01.2023 r. do 31.12.2023 r.
VI. Sposób przygotowania oferty:
1. Ofertę należy sporządzić w języku polskim na załączonym druku „FORMULARZ OFERTOWY WYKONAWCY” Załącznik nr 1, wraz z dodatkowymi dokumentami:
a) Zamawiający wymaga aby Wykonawca spełniał warunki określone w art. 108 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych (Dz. U. z 2022 r. poz. 1710 tj.) potwierdzenie spełniania w/w warunków zostanie dokonane w oparciu o złożone oświadczenia - załącznik nr 2
b) Informacja o przetwarzaniu danych osobowych – załącznik nr 3
c) Aktualne zaświadczenie o niezaleganiu w opłacaniu składek ZUS ,
d) Aktualne zaświadczenie o niezaleganiu w podatkach z Urzędu Skarbowego,
e) Wymagany jest aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej;
f) Kserokopia zawartej polisy ubezpieczeniowej od odpowiedzialności cywilnej (kopia dokumentu poświadczona za zgodność z oryginałem przez osobę upoważnioną do reprezentacji Wykonawcy).
2. Oferta powinna być podpisana przez osobę upoważnioną,
Ofertę należy złożyć w terminie do dnia 16 grudnia 2022 roku do godz. 10:00 w formie pisemnej (osobiście/listownie) na adres Zamawiającego tj. Ośrodek Pomocy Społecznej ul. 1-go Maja 1 , 57-500 Bystrzyca Kłodzka w zamkniętej kopercie z dopiskiem: „Przygotowanie jednodaniowych gorących posiłków obiadowych dla klientów Ośrodka Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej do spożycia na miejscu”.
W formie elektronicznej na adres e-mail: kadry.ops@bystrzycaklodzka.pl
lub na adres na adres ePUAP:
https://ops.bystrzycaklodzka.biuletyn.net/?bip=1&cid=1179
Dokumenty przesłane drogą elektroniczną powinny być podpisane podpisem elektronicznym lub podpisem zaufanym.
O zachowaniu terminu decyduje data wpływu do tut. Ośrodka lub skrzynkę e-mail. Oferty, które wpłyną po terminie nie będą rozpatrywane.
Zamawiający:
Ośrodek Pomocy Społecznej
ul. 1-go Maja 1
57-500 Bystrzyca Kłodzka
tel. 074 811 02 66, fax. 074 811 17 85
Kryterium wyboru:
Cena – 100%
Sporządził:
...............................................
(pieczęć i podpis)