Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

Podprogram 2018-efekty

Czcionka:

PODPROGRAM 2018 – efekty

  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej  z terenu województwa dolnośląskiego przy współpracy Bankiem Żywności we Wrocławiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2018 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  wrzesień 2018 – czerwiec 2019.
  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
  • tłuszcze (olej rzepakowy),
  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 950 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa dolnośląskiego, gminy Bystrzyca Kłodzka

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 46,31  ton żywności;
  • 6650 paczek żywnościowych;
  • 0posiłków;

4. W ramach Podprogramu 2018 dla 101 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono  9 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

Ekonomiczne - 3 spotkania dla  34 uczestników

• Żywieniowe – 3 spotkania  dla 36  uczestników

• Kulinarne - 3 spotkania dla 31 uczestników

 

Pogoda

Zegar

Kalendarium

Październik 2020
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

...

Imieniny