Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki

PODPROGRAM 2019 - EFEKTY

Czcionka:

PODPROGRAM 2019 – efekty

  1. Ośrodek Pomocy Społecznej w Bystrzycy Kłodzkiej z terenu województwa dolnośląskiego przy współpracy Bankiem Żywności we Wrocławiu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie grudzień 2019 – wrzesień 2020.

  2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

  • warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);

  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane);

  • mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający);

  • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju);

  • cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy);

  • tłuszcze (olej rzepakowy);

  • dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

2. Pomoc żywnościowa trafiła do 650 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Bystrzyca Kłodzka.

3. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

- 327730 ton żywności;

- 3250 paczek żywnościowych;

4. W ramach Podprogramu 2019 dla 71 osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 6 warsztatów edukacyjnych w ramach działań towarzyszących:

  • edukacji finansowej – 3 spotkania dla 36 uczestników;
  • kulinarnych – 3 spotkania dla 35 uczestników.

Pogoda

Zegar

Kalendarium

Styczeń 2022
Pon Wt Śr Czw Pt Sb Nie
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

...

Imieniny